Okus luksuznog vina

Okus luksuznog vina

Poseban dizajn i kvaliteta

Nakon odležavanja vino se buteljira u 1200 grama teške boce od visokokvalitetnoga tamnog stakla u kojima se do konzumacije čuvaju bogat okus i vrhunska kakvoća. Boce, poput voska i bačava u kojima je vino odležalo, dolaze iz Francuske, a izrađuju ih najbolji svjetski proizvođači. Čepovi su također pomno odabrani, izrađeni od najkvalitetnijega punog pluta u renomiranoj portugalskoj tvrtki.
Radi očuvanja kvalitete svaka je boca zapečaćena voskom, posebno izrađenim baš za ovaj iznimni plavac, kako bi rubinski crvenom bojom upotpunio dizajn ovoga elegantnog vina. Za tipografiju i dizajn etikete zaslužan je Nikola Đurek.

Vino se odlikuje tamnom rubinski crvenom bojom. U aromatskome profilu prevladavaju arome sušenoga bobičastog voća te presušenoga grožđa nadopunjene diskretnom aromom vanilije, bijele čokolade i kave.
U okusu vino je snažno, puno, bogato ekstraktom s mekim zrelim taninima s dugim aftertasteom. Butelju je potrebno otvoriti barem jedan sat prije upotrebe, a nakon otvaranja poželjno je dekantirati vino kako bi dalo svoj puni okus te poslužiti u širim i otvorenijim čašama. Uz ovo osobito vino može se uživati u raznim jelima: od vrhunskoga pršuta, kravljega ili ovčjega sira do bifteka, ramsteka, janjetine te uz deserte poput rožate, kolača od oraha i badema, uz čokoladu i ostale poslastice.
Natrag na blog